Ekipa Nemko

Ekipo Nemko predstavljajo usposobljeni, strokovni, inovativni predavatelji in ob enem ne le navdušenci tujih jezikov temveč znanja na sploh.  

Naši predavatelji so zanesljivi, ob enem pa tudi igrivi in v poučevanje in učenje vnesejo energijo, navdušenje in zabavo, saj verjamejo, da je učenje v osnovi nekaj zabavnega in vedno koristnega.   

Pri Nemku ne verjamemo v zastarele metode poučevanja, temveč se s prilagodljivostjo in dinamiko poslužujemo sodobnih tehnik in s tem ustvarjamo perfektno okolje za hiter napredek znanja.  

In nenazadnje, zavedamo se odgovornosti poučevanja, zato ga venomer in z vsakim posameznim “učencem” opravljamo odgovorno in kvalitetno.


 

Jasna Kraker
Ustanoviteljica in direktorica jezikovne šole Nemko; učiteljica nemškega jezika.

 

Tina Pukšič
Predavateljica in prevajalka angleškega jezika, (Anglistika/Amerikanistika)

Tina ne more mirovati in rada odkriva skrite kotičke sveta in nove svetove znanja, zato ni čudno, da je živela v Londonu, potovala po svetu in študirala v Avstriji in ZDA. Je navdušena jezikoslovka, vendar je preveč radovedna, da bi se omejila le na eno področje znanja. To je veščina, ki jo uporablja tudi pri poučevanju angleščine, saj verjame, da je potrebno poučevati večplastno in spodbujati radovednost na vseh področjih znanja, kar ne krepi le znanja tujega jezika temveč tudi splošno razgledanost.
V prostem času se igra z družino, najraje praznuje Halloween, fotografira s starim fotoaparatom, izdeluje vse mogoče stvari, hodi v hribe in na morje in ko le utegne bere zanimive zgodbe; med njenimi najljubšimi sta Harry Potter in Forrest Gump.
Njena super moč je, da lahko navduši nad znanjem še tako nezainteresirane. P.s. tudi praktična je.

Govori: angleško, nemško, hrvaško.
Trenutno se uči: italijansko in kako izdelati vulkan iz sode bikarbone.

 

Patrik Vicman
Učitelj nemškega jezika

»Patrik, zakaj ravno nemščina?« me povprašajo znanci. No, zaradi vsesplošnega zanimanja svetovnih, predvsem pa nemških kultur in dežel sem se po tehtnem razmisleku odločil za jezikoslovni študij nemškega jezika na Filozofski fakulteti v Mariboru.
V sklopu študijskih vsebin sem tuje jezike (tudi angleškega) pilil na potovanjih in različnih (jezikovno-političnih) seminarjih po Evropi, kjer sem med drugim prišel v tesen stik z novimi didaktičnimi oziroma učnimi prijemi znotraj pouka. S tem lahko učečim posameznikom na igriv, preprost in vseeno zanimiv način precej približaš »suhoparno nemško slovnico«, kot se nemalokdo pošali.
Kaj pa še poleg predavanj počenjam v prostem času? Izjemno me zanimata pisana umetnost in obča staroveška zgodovina, svoje znanje »mrtvega jezika« latinščine pa tako unovčim pri različnih dokumentarnih prevodih in pisanju zgodovinskih člankov.
Da pa ne boste mislili, da mi po glavi rojijo samo jeziki, se zelo rad odpravim v obliki potovanj na vagantski potep, kjer dam možgane na »off«. Obožujem prijateljska druženja, daljše klepete ob drinku, v poletni vročini pa v ospredje postavljam plavanje in ležanje na plaži. Tisti, ki me poznajo, vedo, da »imam včasih pri vožnji ‘pretežko’ nogo«, kar pomeni, da sem velik ljubitelj (športnih) avtov in relijev.