Nemščina

Zakaj nemščina?

  • Do sosednje Avstrije nas loči zgolj majhen skok čez plot! Znani rek pravi, da jeziki odpirajo nemalokatere poti v Svet. Slednje drži kot pribito, saj tudi Slovenija bolj in bolj sodeluje z nemško gospodarsko velesilo. Verjetno si se tudi ti učil(-a) nemščino v šoli, a ker na Nemku spodbujamo kreativno učenje, usvajamo nemško besedišče na edinstven in zanimiv način.
  • Dobri gospodarski in poslovni odnosi Republike Slovenije s sosednjo Avstrijo, Švico in Nemčijo.
  • Pogosto izbran tuji jezik v osnovni in srednji šoli, kjer se učenci pogosto srečajo in soočajo s težavami pri nemški slovnici.
  • Nemški jezik brezdvomno spada med največje svetovne jezike.
  • Z nemščino si boš na stežaj odprl vse karierne in poslovne poti v (nemško govoreči) svet.
  • Nemščina je pač kul!

Kaj vam ponujamo?

Tečaji nemščine za odrasleTečaji nemščine za otrokeIndividualni tečaji nemščineTečaj konverzacije
Priprava na izpitPoslovna nemščinaZa medicinsko osebjeUrejanje dokumentacije za delo v tujini

Tečaj nemščine za odrasle


Jezikovna šola Nemko nudi za odrasle začetne in nadaljevalne tečaje nemškega jezika. Ker je ekipa zelo fleksibilna in prisluhne vsem tvojim željam, se dinamično prilagodimo vsem jezikovnim zahtevam, ki jih z veseljem izpolnimo. Ni važno, ali imaš predznanje ali ne – tukaj smo, da skupaj zgradimo kvaliteten jezikovni most med Slovenijo in sosednjo Avstrijo oziroma Nemčijo ali Švico.


Tečaj nemščine za otroke

Odštekan in igriv predavatelj, kartanje kart, da osvojimo osnovne živali, in na koncu mini-nagrada za pridno poslušanje – vse to in še več lahko tvoj malček doživi na tečaju nemščine v sklopu nemške otroške skupine med letom ali poleti (v okviru poletnih delavnic). Nemko nudi osnovno- in srednješolcem tečaj nemščine, kjer znotraj inštrukcij pilimo in izboljšujemo nemško šolsko slovnico.


Individualni tečaj nemščine

V primeru, da ti bolj ustreza individualni tečaj, se lahko odločiš za individualne učne ure. V sklopu učne ure bosta glede na potrebe predelala nemško slovnico in širila besedišče. Slednje poteka na podlagi skrbno izbranih barvnih gradiv in situacijskih dialogov (kako na primer v tujini brez strahu in sramu naročiti pijačo in jedačo). – Ne bo nam dolgčas!


Tečaj konverzacije

Tečaj konverzacije je podobno koncipiran kot individualni tečaj nemščine. Poudarek je na ustni komunikaciji, kjer s pomočjo delovnih listov predebatiramo najrazličnejše tematike. Namen tečaja je izgubiti strah pred napakami, seveda je najpomembneje, da znotraj učne ure čim bolj govorimo in zaupamo svojemu jezikovnemu znanju.


Priprava na izpit

Želiš ti ali tvoj otrok, nečak, bratranec ali znanec maksimalno podprto pripravo na test ali izpit? Ne veš, kako hitro in učinkovito usvojiti šolsko ali fakultetno slovnico? Potem se nam javi. Naš učitelj te pripravi na osnovno-, srednješolski in/ali fakultetni test oziroma izpit, da boš z oceno in znanjem vidno blestel. Pozor: Nudimo tudi pripravo na sloviti Goethejev certifikat jezikovne lestvice (od A1 do C2).


Poslovna nemščina

Zaradi tesnejšega sodelovanja Slovenije z okoliškimi nemškimi deželami je pravilna poslovna komunikacija še kako pomembna! Slogovno in oblikovno pravilno napisano elektronsko sporočilo ali pritegljivo osnovana poslovna korespondenca sta prvi vtis oziroma pečat vsakega podjetnika ali iskalca zaposlitve. Pridi in izboljšaj svoje obstoječe komunikacijske veščine! Vedno več posameznikov prisega na tečaj poslovne nemščine.


Za medicinsko osebje

Tečaj je kot nalašč ciljno namenjen vsem zaposlenim znotraj moderne medicine, torej: medicinskim sestram, zdravnikom, zdravstvenim tehnikom, negovalcem, študentom … Poudarek tečaja leži na učenju strokovno izbrane medinske terminologije, ki jo bomo na podlagi ustreznih učbenikov, praktičnih situacij in iger postopoma usvajali. Odloči se za tečaj in si s tem odpri možnost dela v tujini (torej v Avstriji, Nemčiji in/ali Švici).


Urejanje dokumentacije za delo v tujini

Potrebuješ zanesljivo, kvalitetno, kompetentno in cenovno več kot ugodno v nemščino prevedeno (poslovno) dokumentacijo ali življenjepis (CV)/motivacijsko pismo?

Potrebuješ dodatne nasvete okrog dela v sosednji Avstriji (kar zadeva pravne in ostale normative/zakone), ki kot nalašč Slovencem nudi ugodnejše zaposlitvene možnosti?

No, potem smo za to tukaj mi, da te pri začetnih kariernih korakih pravilno in strokovno podremo.


TE ZANIMA VEČ? ODDAJ SVOJO PRIJAVO ŠE DANES!Foto:

  • Karin Rošker
  • Pixabay (https://pixabay.com/)
  • 123rf.com